Home > Recepten

Saté pentol 3

500 gr rundergehakt

1 el sambal

50 gr geraspte kokos

4 teentjes knoflook

2 dl santen van 1/8 blok

t el asemwater

2 eidooiers

olie

satéstokjes



Kruiden:

2 el boemboe kerrie

2 el serehpoeder

1 tl suiker

1 tl trassie

1 tl zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de knoflook en fruit dat met de kruiden in de olie; laat het daarna goed uitlekken in een zeef.

Stamp het mengsel fijn en meng het met ¾ deel van de geklopte eidooiers en het asemwater door het vlees. Voeg ook de kokos toe.

Draai balletjes van het vleesmengsel en rooster die aan de stokjes; besprenkel ze met een saus van santen en de rest van het kruidenmengsel.