Home > Recepten

Saté babi 2

500 gr varkenshaas

2 dl ketjap (manis)

2 el ketjap (benteng)

2 tl gemberpoeder

1 tl djinten

4 djeruk purut blaadjes

3 teentjes knoflook

3 tl sambal badjak
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de knoflook of snijd deze zeer fijn.

Snijd de varkenshaas in niet te kleine dobbelstenen.

Maak de marinade door de ketjap manis, ketjap benteng, gemberpoeder, djinten en knoflook goed door elkaar te mengen.

Voeg de djeruk purut blaadjes toe.

Laat het vlees hierin minstens 2 uur marineren. schep het van tijd tot tijd om.

Laat na het marineren het vlees uitlekken, maar vang de marinade op.

Dep het vlees goed droog en rijg het aan satépennen of -stokjes.

Rooster de saté's gaar op de grill of barbecue.

Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tijdens het roosteren met de marinade.

Notities

Bij deze saté is een ketjapsaus erg lekker, maar een pindasaus kan ook.