Home > Recepten

Saté sappie

500 gr rundvlees

1 ui

2 teentjes knoflook

4 kemirienoten

1 1/2 dl santen van 1/8 blok

olie

citroensap

satéstokjes



Kruiden:

1/2 tl gemberpoeder

1/2 tl laos

1 tl sambal

1 tl trassie

1 tl zout

1 tl gula djawa

1 el ketumbar

1/2 el djintan

1/2 tl kencur

1/2 tl kuncit

2 daon djeruk purut

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes.

Stamp of wrijf de ui, knoflook en kemirienoten fijn met toevoeging van alle kruiden.

Meng de kruiden door de santen en voeg een paar druppels citroensap toe.

Terwijl u het vlees roostert, besprenkelt u het met de saus.