Home > Recepten

Kaki babi ketjap sajoeran (varkenspoot/groente)

2 à 3 grote varkenspoten

1 schoteltje in rondjes gesneden worteltjes

150 gr schoongemaakte taugeh

150 gr halfgaar gekookte sperciebonen

1/2 kopje ketjap manis

1 tl ketumbar

1 tl djinten

stukje trassie

2 in dunne reepjes gesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

zout naar smaak

sambal badjak naar smaak
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de varkenspoten halfgaar en snijd ze in tweeën; laat ze uitlekken en houd de bouillon apart.

Fruit in wat boter de trassie, knoflook en de ui, tot de ui bruin is.

Doe er dan de stukken poot bij en kruid af naar smaak.

Giet er de ketjap bij, laat die even intrekken en voeg er als laatste 4 kopjes van de verkregen bouillon bij.

Laat alles op een matig vuur gaar sudderen, maar laat de stukjes wortel en de sperciebonen niet al te gaar worden.

Meng er, als het vlees zacht genoeg is, de taugeh door.

Notities

Serveer dit bij witte rijst.