Varkensvleesragoût 1 |
|
4 Chinese champignons 150 gr geroosterd varkensvlees 1/2 bosje gehakte selderij 150 gr Chinese kool 50 gr bamboescheuten 100 gr taugeh 6 peultjes 2 schijfjes gemberwortel 1 teentje knoflook 3 el olie 1 el sherry 1 dl bouillon Variatie: Vervang het geroosterde varkensvlees door gekookt of gebakken rundvlees, ham, kip, eend, krab, kreeft of garnalen. |
|
BereidingLaat de Chinese champignons weken.Snijd het varkensvlees, de selderij, Chinese kool en bamboescheuten in stukjes, plakjes en reepjes; blancheer de taugeh; haal de peultjes af. Voeg de gemberwortel en knoflook toe en bak alles lichtbruin. Doe het varkensvlees in de pan en roer dit enige malen door de olie. Voeg dan de sherry toe. Doe alle groenten, behalve de peultjes in de pan en sauteer ze 1 minuut. Voeg de bouillon toe en verhit die snel; laat afgedekt op middelgroot vuur 3 minuten stoven en voeg daarna de peultjes toe. |
Home > Recepten