Home > Recepten

Assinan babi (zoetzuur varkensvlees)

500 gr niet te vette hamlappen in grote blokjes

75 gr zelfrijzend bakmeel

2 fijngesneden teentjes knoflook

1 dl melk

1 grote heel fijngesneden ui

2 tomaten in partjes

2 tl djahé

1 klein blikje ananasstukjes

1 dl water

schoteltje (of klein potje) atjar

1 el ketjap manis

1 el aardappelmeel

1 el bruine basterdsuiker

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een saus van de melk, zout, knoflook en het bakmeel.

Laat de stukjes vlees hierin 1 uur marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat ze uitlekken.

Breng in een pan het water aan de kook en doe dan de suiker, de ui, atjar, ketjap, tomaatstukjes, ananasstukjes en de djahé erin.

Bind de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar.

Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag.

Notities

Serveer bij warme witte rijst met kip, saté en sambal.