Sapi atjar (zoutzuur rundvlees) |
|
500 gr gekookt rundvlees in blokjes gesneden 1 boterhambordje vol bloemkoolroosjes (kook de roosjes voor, maar niet langer dan 10 minuten met wat zout en laat ze uitlekken) 1 groene paprika in heel dunne reepjes 1/2 komkommer in blokjes (niet schillen) 2 fijngemaakte teentjes knoflook 150 gr schoongemaakte taugeh 1 el maïzena zout peper Voor de saus (deze eerst klaarmaken) heeft u nodig: 1 el maïzena, 2 kopjes donkere bouillon, 2 el azijn, 1/2 el ketjap manis, 1 el mosterd, 1 el bruine basterdsuiker 1/2 el tomatenpuree |
|
BereidingRol de stukjes vlees in het mengsel van maïzena, zout en peper.Bak ze in wat hete olie goudbruin. Temper het vuur en doe er de saus bij. Doe er, als het geheel is gebonden, de bloemkoolroosjes, komkommer, paprika en taugeh bij en laat het geheel nog 20 minuten doorsudderen. Let wel: het rundvlees heeft een lange tijd nodig om goed gaar te worden. Heeft u het vlees echter van tevoren gekookt, dan scheelt dit enorm. NotitiesServeer met witte rijst, zoute vis, kroepoek, hete kip of kip smoor. |
Home > Recepten