Home > Recepten

Rendang 2

500 gr rund- of varkensvlees

200 gr witte bonen

200 gr kokos

1 kuipje of 1 blok santen

2 tl ketumbar

1 tl laos

3 fijngesneden uien

1 tl kuncit of kunir

1/2 tl djahé

3 fijngesneden teentjes knoflook of 1 1/2 tl knoflookpoeder

2 bouillonblokjes

3 el sambal

3 daun salam

2 daun djeruk purut

1/2 el suiker

sap van 1/2 citroen

stukje trassie

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de witte bonen ca 2 uur.

Snijd het vlees in grove stukken.

Brand de kokos lichtjes in een wadjan op een klein vuurtje.

Smelt de santen in ongeveer 1 liter water.

Voeg, zodra dit is gesmolten, alle ingredienten plus het vlees en de bonen toe.

Zet het vuur zo hoog mogelijk tot het begint te koken.

Roer het gerecht daarna op een klein vuurtje steeds om tot het een beetje droog begint te worden. Dit proces kan uren duren.

Voeg dan de gebrande kokos toe en roer goed om tot het gerecht totaal droog is.