Home > Recepten

Dendeng belado 2 (gekruid vlees)

500 gr rundvlees in dunne repen

fijn zout

2 el tamarindesap of 1 el citroensap

1 1/4 dl slaolie

2 tl azijn



Fijn te stampen ingredienten:

3 rode Spaanse pepers

1 tl zout

4 sjalotjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met zout en tamarindesap.

Laat het vlees in de zon heel erg droog en knapperig worden.

Verwarm de olie op een middelgrote vlam en bak de stukjes vlees bruin, zonder ze te breken.

Neem het vlees uit de pan en zet het even opzij.

Fruit de fijngestampte ingredienten in de olie tot ze geuren.

Voeg het vlees en de azijn toe en laat dit 2 minuten meebakken.

Notities

Heet serveren als bijgerecht bij gekookte witte rijst en andere gerechten.