Home > Recepten

Daging boemboe Bali 1 (kruidig rundvlees)

300 gr sukadelappen

4 sjalotten

1 teentje knoflook

3 rode lomboks

1 tl trassie

1 tl asem

1/2 pinklengte verse laos

2 salamblaadjes

1 serehstengel

1/2 pinklengte Javaanse suiker

1 1/2 el ketjap

zout of bouillonblokje

olie of boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in lapjes van ca 1 vingerlengte.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze met de trassie, asem, laos, salamblaadjes en de sereh.

Fruit alles in wat olie of 1 eetlepel boter.

Voeg het vlees toe met de Javaanse suiker, de ketjap, zout en water.

Neem in plaats van zout een bouillonblokje, dat smaakt beter.

Laat alles sudderen op een lage warmtebron met het deksel op de pan.

Roer zo nu en dan en voeg, zonodig, wat heet water toe.

Dit gerecht mag niet droog worden.

Notities

Serveer het met atjar ketimoen (komkommer in het zuur) en kroepoek.