Home > Recepten

Oseh-oseh 2 (gestoofd rundvlees)

300 gr riblappen

3 gepelde kemiries

1 tl trassie

1 stukje gula djawa of mespunt suiker

4 sjalotten

1 teentje knoflook

1 tl asem

2 lomboks

2 salamblaadjes

1/2 pinklengte laos

4-5 blaadjes djeruk purut

2 el boter

1 bouillonblokje

1/4 blokje santen
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in lapjes.

Kneus de kemiries met de trassie en de suiker fijn.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, kneus ze eveneens en fruit ze met de andere kruiden in de boter.

Voeg het vlees toe, roer alles goed om en giet wat heet water erbij met het bouillonblokje.

Smelt de santen in wat heet water en schenk dit bij het vlees.

Laat alles onder nu en dan omroeren op een lage warmtebron sudderen.

Schenk zo nodig wat heet water erbij want het gerecht mag niet te droog worden.

Leg het deksel op de pan, maar sluit deze niet helemaal af. Dit mag nooit bij een santengerecht.

Notities

Serveer met oerap, verse komkommer en kroepoek.