Home > Recepten

Hutspot, Indonesisch

300 gr runderpoulet

6-7 grote aardappelen

500 gr worteltjes

300 gr sperziebonen

1/2 spitskool of 1/2 groene kool

1 flinke prei

2 grote uien

2 el boter

2 bouillonblokjes

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl peper

mespunt suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek van het poulet in ruim water bouillon tot het vlees zacht en gaar is.

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren.

Schrap de worteltjes en snijd ze in niet al te kleine stukjes.

Haal de boontjes af, was ze en snijd ze grof.

Voeg de worteltjes en de boontjes toe aan de bouillon en laat ze op een lage warmtebron halfgaar stoven.

Doe de aardappelen erbij.

Roer af en toe om.

Was de spitskool of groene kool, scheur ze in stukjes en leg ze op een apart schaaltje.

Was de prei grondig, snijd ze in ringen.

Pel de uien en snijd ze in grove stukken.

Fruit prei en uien in de boter.

Doe ze vervolgens in de pan met de hutspot en meng alles goed door elkaar.

Laat alles met het deksel op de pan nog 2 minuten zachtjes sudderen.

Voeg tenslotte de bouillonblokjes, peper, nootmuskaat, suiker en de spitskool of groene kool toe en laat de hutspot nog 3 minuten nasudderen.

Notities

De Indonesische hutspot heeft eigenlijk niets met de rijsttafel te maken, maar ter afwisseling is bet wel leuk te merken in hoeverre de Indonesische hutspot van de Hollandse verschilt.



Tip:

Als u de hutspot een paar uur of een dag van tevoren maakt, hoeft u hem alleen maar even op te warmen. Daarom mag u hem niet te lang stoven.

Houd u precies aan de tijden. Mocht de hutspot te droog worden, schenk er dan gerust wat heet water bij en leg hier en daar een klontje boter.