Home > Recepten

Gulai arab 1

500 gr lamsvlees

2 rode uien

2 teentjes knoflook

2 ontpitte rode Spaanse pepers

1/2 blok santen

asem

zout

suiker

peper

2 el olie



Kruiden:

1 schijfje laos

1 tl ketumbar

1/2 tl djintan

1 schijfje gember

1 tl anijs

mespunt foelie

kaneel
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de fijngesneden uien, knoflook, pepers en kruiden in de olie.

Voeg hieraan het in stukken gesneden vlees toe, terwijl u goed roert.

Los de santen op in 2 dl heet water en giet het vocht bij het vleesmengsel.

Voeg suiker en zout naar smaak toe.



Het gerecht heeft ongeveer 1 uur nodig om goed gaar te koken.

Zo nu en dan moet u roeren en wat water toevoegen.