Home > Recepten

Macaroni probolingo

250 gr elleboog macaroni

klein pakje nasivlees of 200 gr gehakt of 150 gr gepelde garnalen

2 fijngesneden uien

2 fijngesneden teentjes knoflook

stukje trassie

bordje fijngesneden witte of spitskool

schoteltje fijngesneden prei

1 fijngesneden rode lombok of sambal naar smaak

1 tl djinten

zout
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet ze af en spoel ze goed af met koud water.

Zorg dat ze niet te gaar kookt, anders plakt ze en is niet te eten.

Snijd de stukken vlees nog iets kleiner.

Fruit in wat boter de trassie, knoflook en de ui.

Voeg, als de ui bruin is, het vlees (gehakt of garnalen) toe.

Als u vlees gebruikt, laat dit dan goed bruinen.

Als u gehakt gebruikt, laat dit dan goed rullig en bruin worden.

Als u garnalen gebruikt, laat deze dan niet te lang meebakken.

Voeg dan de kool, lombok (of sambal), prei en kruiden met de djinten en zout naar smaak toe.

Roer de macaroni er goed door en laat alles goed warm worden op niet te groot vuur.

Notities

U kunt er een spiegelei, atjar, saté of stukjes komkommer bij geven.

Garneer met uitjes en wat selderij.