Home > Recepten

Oseh-oseh 5

500 gr rundergehakt

6 el gehakte uien

2 teentjes uitgeperste knoflook

1 tl trassi

1/2 tl sambal

1 tl laos

2 tl ketumbar

1 tl djinten

4 geraspte kemiries

4 el asemwater

1 tl sereh

2 djeruk purut blaadjes

santen
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een kruidenmengsel van de uien, knoflook, trassi, sambal, laos, ketumbar, djinten, de kemiries en wat zout en meng dit zorgvuldig door het gehakt.

Maak van het gehakt ballen ter grootte van een flinke bitterbal.

Laat de kruiden nu een tijdje intrekken.

Doe er, als de ballen uit elkaar vallen, een ei door.

Maak in een wadjan olie heet en bak hierin de ballen rondom bruin.

Voeg dan het asemwater, de santen, sereh en de djerukblaadjes toe en laat de balletjes gaar sudderen.

Voeg, als het teveel inkookt, wat santen toe.