Home > Recepten

Ajam Sumba (kip uit Sumba)

1 kip

12 sjalotjes

4 el natuur-azijn

4 el ketjap

1 teentje knoflook

3 gembernootjes

1 stukje gember van 2 1/2 cm

1 tl laos

2 tl sambal manis

1 tl gula djawa

olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin.

Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag.

Maak de sjalotjes schoon en fruit deze in de achtergebleven olie even aan.

Laat de knoflook onder goed omscheppen ook mee bakken.

Voeg dan de azijn, ketjap, gembernoot, fijngehakte gember, laos, sambal en suiker toe.

Giet twee kopjes water bij de saus, laat deze even aan de kook komen en roer hem goed door.

Leg de stukken kip terug in de pan, doe het deksel erop en laat de kip op laag vuur in ongeveer een uur gaar worden.