Home > Recepten

Ajam boemboe Bali 1

1 kip van 1-1,2 kg

zout

8 el olie

2 grote zeer fijngesnipperde uien

750 gr gepelde tomaten of 150 gr geconcentreerde tomatenpuree

1 teentje knoflook

1-1 1/2 tl sambal oelek trassie

1 1/2 tl djahépoeder

1 tl serehpoeder

3 el gemalen kokos

ketjap benteng manis

suiker

citroensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kip, ook inwendig, en verdeel de kip in 4 of meer stukken.

Bestrooi de kip met zout; verwarm de olie en bak daarin het vlees aan alle zijden mooi van kleur.

Draai de warmtebron lager, doe de uien in de pan en laat deze onder geregeld omscheppen goudgeel fruiten.

Snijd de tomaten in plakken, verwijder het zaad en doe de tomaten of de tomatenpuree met 2 dl kokend water in de pan.

Laat de inhoud even aan de kook komen.

Roer van de knoflook, sambal, djahé en sereh met wat koud water een papje en roer dat door de tomaten.

Leg het deksel op de pan, draai de warmtebron lager en laat het kippevlees gaar sudderen.

Controleer dit na 30-35 minuten.

Roer dan de kokos door de inhoud van de pan en voeg naar smaak ketjap of zout toe.

Doe er wat suiker bij als de saus te scherp is uitgevallen en wat citroensap als deze te flauw is geworden.