Home > Recepten

Ajam panggang 3

1 kleine kip van ongeveer 1 kg

5 el citroensap

3 el ketjap

1 el uienpoeder

1 tl knoflookpoeder

2 tl sambal oelek

2 tl zout

4 el olie

100 gr gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schuif het ovenrooster even onder het midden en verwarm de oven voor (210 gr).

Snijd de kip overlangs in twee stukken en droog deze zeer goed met keukenpapier.

Zet de punt van de vleugels vast in het vlees.

Roer het citroensap en de ketjap door elkaar.

Maak met een deel hiervan, het uien- en knoflookpoeder en zout een papje.

Roer er de rest van het citroensapmengsel en de sambal door en daarna de olie.

Beboter de ovenschaal of braadslee en schenk er zoveel kokend water bij dat de bodem met ongeveer 1/2 cm water is bedekt.

Bestrijk de kipdelen aan alle zijden met het kruidenmengsel.

Leg de kip op de buitenzijde in de ovenschaal of slede en zet deze op het rooster in de oven.

Keer de kip als het vlees goed van kleur is en schenk er een deel van de gesmolten boter over, draai na 10 minuten de oven terug naar 170 gr.

Giet af en toe wat boter over de kip en laat deze gaar en mooi van kleur worden.

Neem de schaal of slede uit de oven en leg de kipdelen op een schaal.

Voeg aan het braadvet zoveel kokend water toe dat een mooie saus ontstaat.

Proef en voeg er naar smaak ketjap of zout aan toe.