Home > Recepten

Ajam panggang in ketjap (kip in zoetz.ketjapsaus)

1 braadkip

zout

peper

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 el boter

2 el ketjap

1 tl suiker
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Splijt de kip door de borstzijde geheel open te snijden; wrijf haar in met zout en peper.

Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en fruit ze in de boter.

Voeg 1 dl water toe.

Doe hierbij de ketjap, het citroensap en de suiker, eventueel nog wat zout.

Stoof de kip hierin in 60 minuten gaar.

Zorg dat u wat saus overhoudt.

Haal de kip uit de saus, rooster haar 15 minuten onder de grill of bruin haar in de oven (200°C).

Snijd de kip voor en giet het sausje erover.

Notities

Serveer met verse komkommer en oerap.