Ajam macaroni |
|
per persoon 150 gr kip in stukken 1 in ringen gesneden ui 1 heel fijngesneden ui 100 gr doorregen rookspek in stukjes 100 gr champignons (de ene helft in schijfjes en de andere helft heel laten (de kleinste)) 1 fijngesneden teentje knoflook 1 el fijne selderij 5 el bloem zout peper nootmuskaat (voor de liefhebbers sambal) De hoeveelheid macaroni hangt af van het aantal personen |
|
BereidingKook de macaroni gaar en giet af in een vergiet. Vergeet niet af te spoelen met koud water, anders gaat de macaroni kleven.Paneer de stukken kip met bloem, zout, peper en nootmuskaat en bak ze in hete olie knapperig bruin en gaar en laat ze uitlekken. Temper het vuur en fruit in iets van dezelfde olie de knoflook, fijne ui, selderij, stukjes spek en de schijfjes champignons. Roer er dan de macaroni goed door en maak naar smaak af met de kruiden. Schep de macaroni in een vuurvaste schaal en leg er de stukken kip op. Fruit heel even in wat olie de uiringen . Serveer met de hele champignons en drapeer ze over de macaroni en de kipstukken. Zet de schaal 10 minuten in een warme oven en dien op. NotitiesGeef er atjar, gebakken ei, kroepoek of zoute vis bij. |
Home > Recepten