Home > Recepten

Lemper ajam 2

300 gr plakrijst

250 gr kip

1 ui

3 tl trassie

2 teentjes knoflook

10 gr verse laos

2 salambladeren

1 dl kokosmelk

2 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

1/2 stengel sereh
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de plakrijst gaar en zet deze apart.

Maal de ui, knoflook, sereh, laos en salambladeren fijn en fruit dit aan in olie.

Voeg alle overige kruiden en het in stukken gesneden kippevlees toe.

Blus af met de kokosmelk en laat die even inkoken.

Laat afkoelen.

Neem nu een stuk plastic en spreid de rijst hierop uit.

Doe het kippevlees in het midden en rol de rijst via het plastic op zodanig dat het kippevlees rondom in de rijst is verpakt.

Stoom de lemper daarna warm.