Home > Recepten

Opor van eend

1 eend (met nieren en hart)

2 daon salam

1 daon djeruk purut

1/2 blok santen

1/2 l water



Vulsel:

1 kopje tjiremee (of jonge kruisbessen)

1 gesnipperde ui

5 kemirienoten

3 teentjes knoflook

1 el sambal

1 el ketumbar

1/2 el djintan

1/2 tl laos

1 tl trassie

zout
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de ingredienten voor het vulsel fijn en vermeng ze goed met de fijngehakte niertjes en het fijngehakte hart.

Vul de eend hiermee en naai de eend dicht.

Kook hem in water met zout en een klein gedeelte van de santen.

Voeg daarna de rest van de santen, de daon djeruk purut en salam toe en kook het geheel gaar.

Haal dan de eend uit het vocht en braad haar bruin in boter. Blus de eend met het kookvocht.