Home > Recepten

Ikan Bali

500 gr kabeljauwmoten

zout

peper

sap van 1 citroen

8 el olie

4 sjalotjes of kleine uitjes

1 teentje knoflook

1 tl sambal

1/2 tl laos

1/2 tl gemberpoeder

mespuntje serehpoeder

1 tl bruine suiker

1 blaadje salam

2 el zoete ketjap

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de moten kabeljauw in met wat zout, peper en citroensap en laat dit een half uur intrekken.

Verhit in een ruime koekepan 6 eetlepels olie en bak de moten aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.

Neem de vis uit de pan.

Fruit in de olie de kleingesneden sjalotjes, het uitgeperste teentje knoflook, de sambal, de suiker, en het salamblaadje zachtjes.

Roer er, als het kleurt, de ketjap bij en warm de vis in het sausje op.