Ikan lombok-djeruk-tomaat |
|
4 moten gebakken kabeljauw, of 4 scholletjes 2 lomboks 3 sjalotten 1 vingerlengte verse djahé of 1 tl gemberpoeder 2 tomaten sap van 1 citroen 1 tl zout 2 stengels sla-uitjes of bieslook mespunt suiker 2 el boter |
|
BereidingOntpit de lomboks, pel de sjalotten en snijd ze fijn.Fruit ze met de djahé in de boter. Snijd de tomaten en voeg ze met het citroensap, het zout en 1 dl heet water bij het mengsel en laat alles 2-3 minuten koken. Schep vervolgens voorzichtig de gebakken vis met de sla-uitjes of bieslook en de suiker in de pan en laat het geheel met het deksel op de pan nog 5 minuten sudderen op een lage warmtebron. NotitiesServeer met verse komkommer en voor ieder een mata sapi (spiegelei) en natuurlijk kroepoek. |
Home > Recepten