Home > Recepten

Ikan lombok-djeruk-tomaat

4 moten gebakken kabeljauw, of 4 scholletjes

2 lomboks

3 sjalotten

1 vingerlengte verse djahé of 1 tl gemberpoeder

2 tomaten

sap van 1 citroen

1 tl zout

2 stengels sla-uitjes of bieslook

mespunt suiker

2 el boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontpit de lomboks, pel de sjalotten en snijd ze fijn.

Fruit ze met de djahé in de boter.

Snijd de tomaten en voeg ze met het citroensap, het zout en 1 dl heet water bij het mengsel en laat alles 2-3 minuten koken.

Schep vervolgens voorzichtig de gebakken vis met de sla-uitjes of bieslook en de suiker in de pan en laat het geheel met het deksel op de pan nog 5 minuten sudderen op een lage warmtebron.

Notities

Serveer met verse komkommer en voor ieder een mata sapi (spiegelei) en natuurlijk kroepoek.