Home > Recepten

Sajoer toemis boontjes

350 gr sperziebonen

1 grote ui

1 uitgeperst teentje knoflook

1/2 tl sambal oelek

4 dl bouillon

1 tl laos

2 tomaten, ontveld en in smalle reepjes gesneden
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de boontjes, haal ze indien nodig af en verwijder de uiteinden.

Snijd de boontjes in stukjes van 3 à 4 cm.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gesnipperde ui tot hij wat kleur begint te krijgen.

Voeg de knoflook toe.

Schep alles goed om.

Doe vervolgens de sambal oelek en de boontjes erbij.

Schep alles enkele malen goed om en voeg dan de laos en even later de bouillon toe.

Laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken.

Schep vlak voor het opdienen de reepjes tomaat erdoor.