Home > Recepten

Ikan brengkes

500 gr kabeljauw- of schelvisfilet

1 1/2 dl santen van 1/4 blok

pisangbladeren of aluminiumfolie

boter



Kruiden:

10 rode uien

3 teentjes knoflook

2 Spaanse pepers

1 tl trassie

1 el gula djawa

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de vis in water.

Snijd de uien, knoflook en de pepers fijn en stamp ze met de kruiden.

Maak van de pisangbladeren of van het vooraf ingevette aluminiumfolie pakjes, die gevuld zijn met: 1 laagje vis, 1 laagje kruidenmengsel, 1 schepje santen.



Oorspronkelijk werd dit gerecht op houtskoolvuur geroosterd, het kan ook op de grill geroosterd worden (ongeveer 15 minuten).



In plaats van aluminiumfolie of pisangbladeren kunt u ook koolbladeren gebruiken. Deze moeten dan vooraf even in kokend water worden gelegd.