Home > Recepten

Pepes ikan

500 gr makreel

2 el olie

3 schijfjes citroen

pisangblad of aluminiumfolie



Kruiden:

6 rode Spaanse pepers

4 kemirienoten

1/2 tl trassie

1 tl zout

1 tl citroensap

1 teentje knoflook

2 sjalotjes

1 schijfje laos
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak alle onder kruiden genoemde ingredienten fijn.

Fruit dit mengsel in de olie goudbruin.

Wrijf de vis hiermee in en wikkel de stukken vis vervolgens in aluminiumfolie of pisangbladeren.

Stoom de vis in ongeveer 30 minuten gaar.

Grill daarna de vis gedurende 5 minuten, zodat ze iets droger is.

Dit gerecht moet heet worden opgediend, met opengevouwen blad of folie, gegarneerd met de schijfjes citroen.