Home > Recepten

Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus)

4 moten gebakken kabeljauw of 4 makrelen

4 sjalotten

1 teentje knoflook

2 lomboks

4 kemiries

1 tl kunir

1/2 pinklengte kencur

1 tl trassie

1 tl asem

1/2 tl suiker

2 tl zout

4 djeruk purutblaadjes

1/4 blok santen

2 el boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn.

Kneus ze met de kemiries, kunir, kencur en trassie fijn en fruit alles in de boter.

Voeg asem, suiker en zout toe.

Zet de warmtebron niet te hoog om aanbranden en te bruin worden te voorkomen.

Los de santen op in 3 dl warm water en schenk ze met de djeruk purutblaadjes bij de gefruite kruiden.

Breng alles langzaam aan de kook.

Dompel de vis voorzichtig onder in het sausje en stoof alles 10 minuten.

Haal de vis uit het sausje, leg hem op een diepe schaal.

Laat het sausje verder sudderen tot het wat is ingedikt en schenk het dan over de vis.

Notities

Serveer met verse komkommer, seizoengroente, sambal en kroepoek.