Tjumi tjumi (inktvis in saus) |
|
5 à 6 verse inktvissen (of diepvries) of 1/2 blikje (te koop in de toko's onder de naam calamaris) 2 grote heel fijngesneden uien 2 heel fijngesneden teentjes knoflook stukje trassie 1/2 tl laos ketumbar daun salam bouillon of sap |
|
BereidingGebruikt u verse inktvis, zout ze dan iets, kook ze half gaar en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon.Gebruikt u diepvries inktvis, laat ze dan ontdooien, zout ze iets, kook ze half gaar, laat ze uitlekken en bewaar de bouillon. Komt de inktvis uit blik, laat ze dan uitlekken en bewaar het sap eruit. Let erop, dat de inktvis een soort lange dunne ruggegraat heeft, verwijder die dus voorzichtig. Voeg verder 2 grote heel fijngesneden uien, 2 heel fijngesneden teentjes knoflook, stukje trassie, 1/2 tl laos, ketumbar en daunn salam toe. Zet dan het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij. Roer goed om en doe er zoveel bouillon of sap bij, dat de inktvis net onder staat. Laat bij verse of diepvries inktvis nog 5 minuten doorsudderen, indien uit blik, iets korter. NotitiesServeer bij witte rijst. |
Home > Recepten