Home > Recepten

Tjumi tjumi (inktvis in saus)

5 à 6 verse inktvissen (of diepvries) of 1/2 blikje (te koop in de toko's onder de naam calamaris)

2 grote heel fijngesneden uien

2 heel fijngesneden teentjes

knoflook

stukje trassie

1/2 tl laos

ketumbar

daun salam

bouillon of sap
  • Omschrijving recept: Inktvisgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gebruikt u verse inktvis, zout ze dan iets, kook ze half gaar en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon.

Gebruikt u diepvries inktvis, laat ze dan ontdooien, zout ze iets, kook ze half gaar, laat ze uitlekken en bewaar de bouillon.

Komt de inktvis uit blik, laat ze dan uitlekken en bewaar het sap eruit.

Let erop, dat de inktvis een soort lange dunne ruggegraat heeft, verwijder die dus voorzichtig.

Voeg verder 2 grote heel fijngesneden uien, 2 heel fijngesneden teentjes knoflook, stukje trassie, 1/2 tl laos, ketumbar en daunn salam toe.

Zet dan het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij.

Roer goed om en doe er zoveel bouillon of sap bij, dat de inktvis net onder staat.

Laat bij verse of diepvries inktvis nog 5 minuten doorsudderen, indien uit blik, iets korter.

Notities

Serveer bij witte rijst.