Home > Recepten

Oedang besar panggang

8 grote garnalen

4 gemalen kemirienoten

1 bouillontablet

1/2 fijngehakte rode lombok

1/2 tl sereh

1/2 tl ketumbar

2 tl honing

1/2 tl kuncit

1/4 blok santen

1 ui

1 teentje knoflook

sap van 1 citroen

1/2 borrelglas room
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de ui in wat olie en voeg alle ingredienten, behalve de room toe, samen met een kopje water.

Laat iets inkoken.

Haal de pan van het vuur en voeg de room toe.

Prik de garnalen op saté-stokjes, haal ze door de hete olie, en grill ze tot ze gaar zijn.

Breng op smaak met wat citroensap, peper en knoflook.

Haal ze van de stokjes en serveer ze op de saus.