Home > Recepten

Bakso balletjes

1 el lichte Chinese soja

750 gr rundergehakt

1 middelgrote witte ui

2 teentjes knoflook

2 worteltjes

1 prei (ca 10 cm)

1 ei

2 el bloem

vers gemalen peper

3 el maïs- of zonnebloem-olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd een ui fijn en kneus de teentjes knoflook.

Verhit 3 eetlepels maïs- of zonnebloemolie in een wok of wadjan en fruit hierin de ui met de knoflook goudbruin.

Schep het gefruite mengsel met een schuimspaan uit de pan en stamp dit met een vork of vijzel fijn.

Meng het rundergehakt met het opgeklopte ei, de bloem en een snufje versgemalen peper.

Hak de worteltjes en de prei zeer fijn en meng deze met het gefruite ui-knoflookmengsel door het gehakt.

Voeg ook soja toe.

Draai, als alles goed dooreengemengd is, balletjes van het vlees en bak die in de olie.