Home > Recepten

Sajoer lodeh 1 (met tempeh en groenten)

1/2 tempehkoek

een klein blikje reboeng (bamboespruiten)

200 gr sperziebonen

1/2 spitskool

3 sjalotten

2 teentjes knoflook

1-2 rode lomboks

3 groene lomboks

1 tl suiker

2 tl trassie

1 tl ketumbar

30 gr boter

2 salamblaadjes

1 schijfje laos

5 djeruk purutblaadjes

1 tl asem

2 bouillonblokjes

1 blok santen

2 el boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tempeh in dobbelsteentjes.

Haal de boontjes af en snijd ze grof, evenals de kool, pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kneus ze daarna met de suiker, trassie en ketumbar.

Smelt de boter en fruit hierin de gekneusde kruiden samen met de salam, laos, djeruk purutblaadjes en asem.

Voeg, als de sjalotten lichtbruin zijn, de tempeh toe.

Roer 1 minuut om en schenk er dan 5 dl heet water bij.

Voeg de boontjes en de bouillonblokjes toe, doe het deksel op de pan en laat alles 10 minuten op een lage warmtebron stoven.

Voeg de santen toe en blijf roeren tot deze gesmolten is.

Voeg nu de kool toe en laat alles nog 3-4 minuten sudderen.

Nu geen deksel meer op de pan.

Notities

Deze sajoer moet met ruim vocht worden opgediend. Serveer met een paar saté's, een droge sambal goreng of een kipgerecht (zonder santen) en kroepoek.