Home > Recepten

Sajoer lodeh tjampoer

750 gr groenten: witte kool of spitskool, worteltjes, sperziboontjes, bloemkool, een paar spruitjes, selderij

1/2 l bouillon

1 tl laos

1 mespunt kuncit

1/2 teentje knoflook

1/2 tl ketumbar

100 gr klapper voor santen

3 el gesnipperde uien

1-2 tl sambal

1 tl trassie

peper, zout

3 el olie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de groenten en snijd ze in niet te kleine stukjes.

Snipper de knoflook of pers hem uit.

Laat de olie in een diepe pan heet worden en bak hierin de uien met de knoflook en de kruiden, tot ze goudgeel zijn.

Bak de goed uitgelekte groenten even mee en voeg ca 1/2 l bouillon toe.

Laat dit alles 7 minuten doorkoken, voeg dan de santen toe en laat verder koken tot de groenten bijna gaar zijn.