Home > Recepten

Sajoer kerrie 1 (Javaanse kerriesoep)

300 gr runderpoulet

4 sjalotten

2 teentjes knoflook

1 rode lombok

2 tl gemberpoeder

1 vingerlengte kunir of 2 tl poeder

1 1/2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

1 tl trassie

2 el boter

1 stengel sereh

2 salamblaadjes

200 gr boontjes

4 aardappelen

1/3 blok santen

2 bouillonblokjes

1 tl suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het poulet in ruim water tot bouillon trekken.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en kneus ze met de gember(poeder), kunir, ketumbar, djinten en trassie.

Fruit alles in de boter, voeg sereh en salam toe.

Roer even om (het mag niet aanbranden) en voeg alles bij de bouillon.

Doe het deksel op de pan en laat het op een lage warmtebron 5 minuten koken.

Was de boontjes, snijd ze grof.

Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en met de boontjes in de sajoer.

Doe het deksel weer op de pan en laat alles ca 7 minuten sudderen.

Smelt vervolgens de santen erin, blijf roeren tot deze geheel gesmolten is.

Doe de bouillonblokjes en suiker erbij en laat het nog 5 minuten stoven met het deksel half op de pan.

Notities

Dien op met sambal goreng tempeh of lapies ajam, danwel ajam in een korstje en atjar ketimoen (zuur van komkommer) of verse komkommer.