Home > Recepten

Sajoer kerrie 2 (groentesoep met kerrie)

100 gr gepelde garnalen

1 grote fijngesneden ui

1 fijngesneden teenjte knoflook

200 gr in stukjes gesneden breekboontjes

200 gr in stukjes gesneden witte kool

1/2 tl laos

2 tl kerrie

1/2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

3 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

6 worteltjes in schijfjes

1 kopje melk (of santen)

zout

wat sambal

citroensap

1/2 l bouillon (van blokjes)

1/2 tl djahé
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de ui, knoflook, kerrie, ketumbar, laos, djahé, djinten en garnalen.

Voeg daarna de bouillon, groenten en de melk toe en laat alles zachtjes koken.

Maak het verder af met zout en citroensap.

Laat de stukjes aardappel niet te zacht worden.