Home > Recepten

Sajoer piendang koening

300 gr runderpoulet

4 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 rode lomboks

1-2 el boter

1 tl trassie

1 vingerlengte kunir of 2 tl poeder

2 blaadjes salam

1 stengel sereh

1 schijfje laos

300 gr boontjes

2 bouillonblokjes

1/2 spitskool

1 1/2 el asem

1-2 tl suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de runderpoulet op met 7 dl water, trek bouillon ervan tot de helft over is.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn.

Fruit ze in de boter bruin met de trassie, kunir, salam, sereh en laos.

Doe alles met de bouillonblokjes in de bouillon en laat het met het deksel op de pan op een lage warmtebron 10 minuten sudderen.

Was de boontjes, haal ze af en snijd ze grof.

Voeg ze met wat heet water aan de bouillon toe.

Kook alles ca 7 minuten tot de boontjes halfgaar zijn.

Was intussen de kool en snijd deze grof.

Voeg de kool met de asem en de suiker toe en laat nog 3 minuten sudderen.

Notities

Serveer hierbij frikadel pan, een droge sambal goreng naar keuze, een mata sapi (spiegelei) en wat verse komkommer.