Sajoer asem-asem |
|
200 gr boontjes 100 gr soepvlees 100 gr koelit belindjo 2 el olie 4 rode uien 2 teentjes knoflook 2 rode lomboks 4 groene lomboks salamblad laos 1/2 el rietsuiker 2 el ketjap manis 1 el asem |
|
BereidingWas het vlees en kook het licht.Maak de boontjes en de lomboks schoon. Snijd de lomboks fijn en breek de boontjes in ± een halve vingerlengte. Snijd de uien en knoflook fijn. Laat ze even fruiten en voeg vervolgens de overige kruiden toe, behalve de eetlepel asem. Doe er nu de boontjes bij en wat van de bouillon, ± 1 glas. Voeg er dan de eetlepel asem aan toe. Goed mengen. Denk er wel om dat saus en inhoud 1:1 verdeeld moeten zijn. Als de kleur van de saus chocoladebruin is, kunt u het gerecht serveren. Als het goed is, heeft het een zoetzure, enigszins pittige smaak! |
Home > Recepten