Home > Recepten

Sajoer reboeng

1 blik reboeng

300 gr rundvlees of kippennpoulet (naar keuze)

1 ui

2 teentjes knoflook of knoflookpoeder (naar keuze)

1/2 tl sambal oelek

3 kemirinoten

1/4 tl trassie

1/4 tl laos

1 tl ketumbar

zout

2 el olie

5 dl water of bouillon



Reboeng = bamboespruit. Ingeblikt bij de toko te verkrijgen.
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de reboeng in reepjes en het vlees in stukken.

Snipper de ui en de knoflook heel fijn.

Hak de kemirinoten fijn.

Wrijf de ui, knoflook en kemirinoten samen met de sambal, trassi, laos, ketumbar en zout fijn.

Doe de olie in een pan en fruit het kruidenpapje 1 à 2 minuten.

Doe het water (of de bouillon) erbij en het vlees.

Kook het vlees nu gaar.

Voeg vervolgens de reboeng toe en laat die warm worden (niet koken).



Op deze manier kunt u veel sajoers (soepen) maken.

De basisingredienten zijn: ui, knoflook, kemirienoten, trassie, laos, ketumbar en zout.

Fruit dit alles en doe er dan 5 dl water of bouillon bij.

Voeg dan de groenten toe en kook ze gaar.