Sajoer godok santen (groenten in santen) |
|
150 gr witte kool in blokjes 6 petehbonen in reepjes (te koop bij toko's) 1 grote aubergine in dobbelstenen 4 niet al te rijpe, kleine tomaten in partjes 150 gr afgehaalde en schuin doormidden gesneden sperciebonen 3 kopjes dunne santen 3 fijngesnipperde teentjes knoflook 1 grote ui in dunne ringen 100 gr gepelde garnalen in stukjes 3 daun purut 1/2 tl ve-tsin 2 rode lomboks in dunne schuine ringen 1 1/2 kopje dikke santen 1 tl ketumbar 1/2 tl djintenpoeder 3 fijngestampte kemiriepitten stukje trassie zout naar smaak |
|
BereidingFruit in wat slaolie de trassie, ui en knoflook. Laat de ui bruinen.Doe er dan de peteh, lombok en daun purut bij, zet het vuur laag en giet er de dunne santen in. Doe er, als het begint te koken, de garnalen, aubergine, kool, ketoembar, djahé, ve-tsin, kemirie en zout naar smaak bij. Voeg, als de kool halfgaar is, de tomaten en de dikke santen toe, laat het geheel nog even sudderen en maak af met kruiden. NotitiesServeer bij warme witte rijst, een vlees- en/of kipgerecht en sambal. |
Home > Recepten