Home > Recepten

Toemis katjang pandjang (gestoomde sperciebonen)

500 gr afgehaalde en gehalveerde sperciebonen

2 niet te grote uien in dunne ringen

2 kopjes dikke santen

2 rode lomboks in dunne ringen

2 daun salam

stukje trassie

2 fijngesneden teentjes knoflook

1 tl laospoeder

1/2 tl bruine basterdsuiker

zout

peper naar smaak
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de trassie, ui en knoflook.

Laat de uien bruin worden.

Doe er dan de lombok, laos en daun salam bij.

Doe er, als alles goed is gefruit, de santen bij en laat alles op laag vuur koken.

Doe er dan de bonen bij met zout en peper naar smaak.

Laat de bonen niet te gaar worden.

Notities

Serveer bij warme witte rijst met een vleesgerecht, ei en sambal (djangan lupa).