Home > Recepten

Toemis boontjes (gestoofde sperziebonen)

250 gr sperziebonen, afgehaald en diagonaal gehalveerd

2 tl olie

2 middelgrote uien in heel dunne ringen

1 1/2 dl dikke santen

1 rode Spaanse peper in schuine plakjes

2 fijngemaakte salambladen

zout

peper



Fijn te stampen ingredienten:

2 teentjes knoflook

1 tl trassie

1 sl laos

1/2 tl bruine suiker
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm een pan en bak de ingredienten 3 minuten droog.

Voeg de olie toe en bak de kruiden goudbruin.

Voeg de uien en een eetlepel santen toe.

Laat het mengsel op een laag vuur koken tot de uien zacht zijn.

Voeg de pepers, salamblad, sperziebonen en de resterende santen toe.

Voeg zout en peper naar smaak toe en vermeng alles goed.

Kook de groenten bijna gaar.



Proef het gerecht af en serveer het met gekookte witte rijst en andere gerechten.