Home > Recepten

Piendang ikan 1 (zuur visgerecht)

6 middelgrote makrelen

1 tl kuncit

2 schijfjes laos

2 uien

2 teentjes knoflook

1 tl trassie

1 rode lombok

1 spriet sereh of wat poeder

asemwater en zout naar smaak



Variaties op dit recept:

pindang telor (ei)

pindang ajam (kip)

piendang daging (rundvlees)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vissen schoon (verwijder evt. het zachte buikvlees), snijd ze in moten en marineer ze 1 1/2 uur in asemwater. Doe daarna het asemwater weg.

Wrijf of snijd de kruiden fijn, behalve de sereh en fruit ze in wat olie.

Voeg hier een 1/2 liter water en schoon asemwater bij.

Kook de kruiden samen met de moten vis tot de vis gaar is, maar laat de vis niet te lang koken.