Home > Recepten

Piendang ikan ketjap 1

1 verse makreel

2 witte uien

3 teentjes knoflook uit de pers

2 tl sambal oelek

1/2 tl trassie

2 tl kuncit

2 gepofte kemirienoten

1 serehstengel

3 tl vloeibare tamarinde

5 tl ketjap

1 tl Javaanse suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de schoongemaakte makreel in moten .

Smeer de moten in met tamarinde en laat ze een half uurtje staan.

Maak intussen de piendangsaus.

Maak de uien schoon en snipper ze.

Wrijf de uien, knoflook, sambal, trassi, kuncit en kemiries tot een brij.

Fruit deze in de hete olie even aan.

Giet er 4 dl water bij en laat de saus onder goed roeren even sudderen.

Voeg dan de ketjap, suiker en serehstengel toe en laat de saus een paar minuten sudderen.

Leg de moten vis in de saus en laat ze op een niet te hoog vuur in de saus gaar koken.