Kol kemuning (koolrolletjes) |
|
Per persoon 1 groot koolblad 2 à 3 fijngemaakte gekookte aardappelen 250 gr rundergehakt 1/4 l bouillon zout peper djinten iets fijngesneden selderij 2 grote fijngesneden uien 1 fijngesneden teentje knoflook een stukje trassie |
|
BereidingKook de koolbladeren half gaar en laat ze uitlekken.Maak een mengsel van het gehakt, de aardappelen, ui, knoflook, trassie en de selderij. Kruid het mengsel af met zout, peper en djinten. Leg een hoopje van het mengsel op een blad en rol het goed dicht. Prik er een houten prikker in, dan blijft het zeker vast zitten. Beboter een vuurvaste schaal en leg de rolletjes naast elkaar. Zet het geheel in een voorverwarmde oven of grill. Giet er af en toe wat bouillon over die u met iets ketjap heeft gemengd. Na 15 minuten kunt u de rolletjes eruit halen. NotitiesServeer bij witte rijst. |
Home > Recepten