Home > Recepten

Kol kemuning (koolrolletjes)

Per persoon 1 groot koolblad

2 à 3 fijngemaakte gekookte aardappelen

250 gr rundergehakt

1/4 l bouillon

zout

peper

djinten

iets fijngesneden selderij

2 grote fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

een stukje trassie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de koolbladeren half gaar en laat ze uitlekken.

Maak een mengsel van het gehakt, de aardappelen, ui, knoflook, trassie en de selderij.

Kruid het mengsel af met zout, peper en djinten.

Leg een hoopje van het mengsel op een blad en rol het goed dicht.

Prik er een houten prikker in, dan blijft het zeker vast zitten.

Beboter een vuurvaste schaal en leg de rolletjes naast elkaar.

Zet het geheel in een voorverwarmde oven of grill.

Giet er af en toe wat bouillon over die u met iets ketjap heeft gemengd.

Na 15 minuten kunt u de rolletjes eruit halen.

Notities

Serveer bij witte rijst.