Home > Recepten

Kangkoeng sedip (rauwe kangkoeng/andijvie & saus)

kangkoeng of 2 kroppen andijvie (goed wassen, zo fijn mogelijk gesneden en goed

uitgelekt)

2 grote fijngesneden uien

2 fijngemaakte teentjes knoflook

stukje trassie

sambal

2 kleine blikjes tomatenpuree

150 gr gemengd gehakt (of 150 gr gepelde garnalen)

2 kopjes bouillon van een blokje

zout

peper

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de knoflook, trassie en de ui tot de ui bruin kleurt.

Doe er dan het gehakt of de garnalen bij en kruid af.

Voeg er als laatste de tomatenpuree, de sambal en de bouillon bij.

Laat 5 à 10 minuten sudderen.



Eet dit met witte rijst. Neem een handje vol kangkoeng/andijvie en doe daarover de saus.