Home > Recepten

Kerrie ajam djawa

1 kip

20 gr kemirienoten

3 tl Javaanse kerriepoeder

20 gr verse laos

1 ui

3 teentjes knoflook

3 tl trassie

4 rode pepers

1 dl kokosmelk

3 dl kippenbouillon

1 mespunt peper

1 mespunt zout

0,3 dl olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en rode pepers in reepjes.

Maal de kemirienoten.

Snijd de kip in stukken en braad die even aan in olie.

Haal de kip uit de pan en fruit in de overgebleven olie de ui, kemirie en knoflook even aan.

Voeg de kerriepoeder, trassie, rode peper en de in stukken gesneden laos toe.

Blus af met bouillon en kokosmelk.

Stoof in dit vocht de stukken kip verder gaar.

Breng op smaak met peper en zout.