Sambal goreng daging assem pedis |
|
500 gr rundvlees 2 teentjes knoflook 1 ui daon djeruk purut 1 tl djahé 1 tl sereh pete-bonen sambal peper zout assem water olie boter rode Spaanse pepers |
|
BereidingLaat de assem wellen in water, knijp het uit en verwijder de pitten.Verwarm in de wadjan niet te veel olie en water (50/50). Maak een mengsel van de knoflook, ui, daon djeruk purut, pete-bonen, zout, peper, sereh en laat deze boemboe ongeveer 5 minuten bakken, zodat alle kruiden goed kunnen intrekken in de olie. Voeg de sambal toe met het sap van de uitgeknepen assem. Vul de wadjan met het rundvlees en laat dit sudderen tot het vlees goed bruin is (half gaar). Voeg hierna water toe tot het vlees voor de helft onder staat. Laat dit geheel flink sudderen tot de saus is ingedikt. Snijd de pepers en voeg ze aan de massa toe. Laat verder sudderen tot het vlees gaar is. |
Home > Recepten