Home > Recepten

Sambal goreng daging assem pedis

500 gr rundvlees

2 teentjes knoflook

1 ui

daon djeruk purut

1 tl djahé

1 tl sereh

pete-bonen

sambal

peper

zout

assem

water

olie

boter

rode Spaanse pepers
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de assem wellen in water, knijp het uit en verwijder de pitten.

Verwarm in de wadjan niet te veel olie en water (50/50).

Maak een mengsel van de knoflook, ui, daon djeruk purut, pete-bonen, zout, peper, sereh en laat deze boemboe ongeveer 5 minuten bakken, zodat alle kruiden goed kunnen intrekken in de olie.

Voeg de sambal toe met het sap van de uitgeknepen assem.

Vul de wadjan met het rundvlees en laat dit sudderen tot het vlees goed bruin is (half gaar).

Voeg hierna water toe tot het vlees voor de helft onder staat.

Laat dit geheel flink sudderen tot de saus is ingedikt.

Snijd de pepers en voeg ze aan de massa toe.

Laat verder sudderen tot het vlees gaar is.