Home > Recepten

Sambal goreng oedang met petehbonen

1 1/2 groene en 1/2 rode peper

1 grote ui

6 teentjes knoflook

1 1/2 el sambal oelek

1 tl gepofte trassie

1 1/2 kopje olie

200 gr gekookte garnalen

1 1/2 kopje dikke kokosmelk

2 blaadjes salam

2 blaadjes djerukpurut

2 schijfjes laos

zout

suiker

1 1/2 tl tamarinde uit de fles

100 gr fijngesneden petehbonen
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de ui, knoflook, sambal en trassie in de vijzel fijn en fruit ze in de olie.

Voeg de garnalen toe en bak ze even mee.

Doe daarna de kokosmelk en de pepers erbij en roer alles goed door.

Voeg dan de petehbonen, salam, djerukpurut, laos, tamarinde, zout en suiker naar smaak toe.

Laat de sambal inkoken tot de olie bovendrijft.