Home > Recepten

Sambal goreng tahoe-peteh

2 blokken tahoe in blokjes van 1 cm gesneden

sla-olie

100 gr petehbonen

santen van 1 kokosnoot

2 uien

6 teentjes knoflook

1 tl trassie

4 rode lombok in fijne reepjes gesneden

6 gr lombok in wat grotere reepjes gesneden

5 daon salam

6 dunne sneetjes verse laos

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de blokjes tahoe in olie halfgaar en laat ze uitlekken.

Maal de uen en knoflook fijn en frituur ze.

Voeg daarna de rode lombok toe en vervolgens de trassie, salam en laos.

Laat alles bakken tot het geurig ruikt.

Voeg de santen, peteh en zout toe en laat het op een klein vuurtje koken onder af en toe roeren.

Voeg tenslotte de tahoe en groene lombok toe en laat alles ca 10 minuten sudderen.