Home > Recepten

Sambal goreng telor 2

1/4 blok santen

1 el sambal

1 teentje knoflook

1 ui

1 tomaat

zout

1 tl gemalen kemirie

mespuntje laos

mespuntje serehpoeder of stukje stengel

2 blaadjes salam

1 tl bruine suiker

mespunt trassie

1/2 tl tamarindestroop

3 hardgekookte eieren
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Los de santen op in 1 1/2 dl heet water.

Laat de sambal, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngesnipperde ui, de ontvelde en kleingesneden tomaat, wat zout, de kruiden, de suiker en de trassie in 11 eetlepels olie zachtjes fruiten.

Roer er de tamarinde, 2 eetlepels water en de opgeloste santen bij en breng het aan de kook.

Voeg de gepelde eieren toe en laat de saus in 10 minuten wat dikker worden.

Halveer de eieren vlak voor het serveren.